НОВИНИ

Индийският премиер е на посещение в Обединените арабски емирства

Индийският министър-председател Нарендра Моди започна втория ден от посещението си в Обединените арабски емирства, като представи макет на първия индуистки храм, който ще бъде построен в столицата Абу Даби, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
17:31, 11.02.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света
индийският премиер посещение обединените арабски емирства

Моди изнесе реч в Дубайската опера пред стотици дипломати и индийски емигранти, в която говореше за историческите връзки между Индия и ОАЕ. Индия и ОАЕ са ключови търговски партньори и се стремят да засилят инвестициите.

Моди представи макета на традиционния каменен храм, който ще бъде построен в Абу Даби. Предвижда се изграждането му да бъде завършено до 2020 г. В мюсюлманската страна вече има един индуистки храм, който се намира в Дубай. Моди се срещна с бизнес лидери от Арабския полуостров и с управителя на Дубай и министър-председател на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактуб.

Индийският премиер също така говори пред Световната правителствена среща на върха - годишен форум на влиятелни политически дейци и държавни глави. Той каза, че повече от половината от населението на Индия е под 35 години, свързвайки младото й население и предприемаческата култура с темата за иновациите и технологиите по време на срещата. Моди похвали Дубай за способността му буквално да превръща своите пустини и пясъци "в злато". След ОАЕ индийският премиер ще посети Оман. Вчера той беше в палестинските територии и се срещна с палестинския президент Махмуд Абас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безработните дължат месечно по 20,40 лв. за здравни вноски
Безработните дължат месечно по 20,40 лв. за здравни вноски
Турция ще участва в срещата на министрите на туризма от ЕС в София
Турция ще участва в срещата на министрите на туризма от ЕС в София