НОВИНИ

Индийско приложение ще се опита да пребори порно зависимостта

Индийско приложение, използващо песнопения и молитви, ще се опита да пребори голямата зависимост на местното население от порно материали, съобщава в. "Гардиън". Жителите на Индия са трети в света по използването на подобен вид съдържание. Приложението е кръстено в чест на мантрата "Хар хар махадев".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:30, 18.11.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още
индийско приложение опита пребори порно зависимостта

Когато потребителят се опита да гледа порно, приложението автоматично включва записи на индуистки религиозни песнопения и молитви. Според замисъла на създателите на апликацията тя трябва да отклони вниманието на любителите на порнографията в друга посока.
"Пристрастяването към подобен вид съдържание е трудно за изкореняване, но разработката e скромен опит да бъде поправено такова поведение", твърди Виджай Натх Мишра, професор по неврология в Бенареския индуистки университет.

Той отбеляза, че се решил да участва в разработката, след като се сблъскал с тази зависимост сред голям брой негови пациенти. По неговите думи, в приложението ще бъдат добавени речи на Нелсън Мандела, Рабиндранат Тагор и Махатма Ганди.

"Гардиън" припомня, че най-големите фенове на порното в света са американците, следвани от британците и индийците. През 2015 година индийското правителство се опита да забрани 857 порно сайта, но беше принудено да отстъпи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващата партия в Сърбия се отказа от предсрочни парламентарни избори
Управляващата партия в Сърбия се отказа от предсрочни парламентарни избори
Кучетата намаляват риска от преждевременна смърт
Кучетата намаляват риска от преждевременна смърт