НОВИНИ

Информация от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ към 18 часа

Нормализира се обстановката в страната след обилните валежи.

информация пожарна безопасност защита населението часа
bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 02.12.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Кюстендил:

В Регионалната дирекция на пожарната-Кюстендил до момента са постъпили общо 14 сигнала за наводнени мазета и пътна инфраструктура. Отработени са 11, като от тях 10 са за наводнени изби и пътища и 1 - за отстраняване на опасно дърво. В с. Гърляно оставя обявено частично бедствено положение, като е направена организация за следене на критичните участъци на реката. Към 18 часа ситуацията се нормализира.

Перник:

В Оперативния център анпожарната в Перник до момента са постъпили 87 сигнала за наводнени мазета и пътни участъци, като са отработени 37 от тях. На терен са 8 екипа, които ще работят в кв. Изток и кв. Мошино.

София-град:

Постъпили 81 сигнала за наводнени мазета и пътни участъци. На терен работят 7 екипа на Столичната дирекция на пожарната. Извършени са 60 отводнявания и 15 технически помощни дейности. Продължават усилията на екипите на пожарната при яз. Суходол, където с три помпи се работи за сваляне на нивото на водоема. Друг критичен участък където са разположени екипи на СДПБЗН е река Искър в района Нови Искър, където нивото на реката е високо.

Смолян:

Към 16 часа в регионалната дирекция на пожарнатаслужба е съобщено за срутване на ловна вила в с. Долен, община Златоград, близо до разклона за гр. Неделино, собственост на ловно сдружение - Мадан. В постройката е имало трима души, загинал е 62-годишен от София, 49-годишен от с. Долен е пострадал, но е отказал да бъде откаран към болница. Предстои служители от РУ-Златоград да изяснят причините за инцидента

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп: Не е имало никакъв таен сговор между предизборния ми щаб и Русия
Тръмп: Не е имало никакъв таен сговор между предизборния ми щаб и Русия
Ръст на ранните записвания в Чепеларе и Пампорово за новия зимен сезон
Ръст на ранните записвания в Чепеларе и Пампорово за новия зимен сезон