НОВИНИ

Инициалите на тримата наследници на британския престол са на нова монета

Инициалите на тримата наследници на британския престол - на принц Чарлз, на сина му принц Уилям и на внука му принц Джордж, за пръв път се появиха заедно с инициалите на кралица Елизабет Втора на нова монета от 5 британски лири, се казва в съобщение на Кралския монетен двор.

инициалите тримата наследници британския престол нова монета
bnt avatar logo
от БНТ
21:13, 30.01.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

"С цел да бъдат почетени и четирите поколения на кралското семейство, инициалите на монарха, на нейния син, внук и правнук за пръв път са изобразени в серия колекционерски монети", се казва в съобщението. Монетите са изсечени за да бъде отбелязана успешната за кралския дворец 2018 година. Тя се оказва наситена на събития в растящото семейство на Нейно Величество.

Отбелязва се 65-ата годишнина от коронацията на Елизабет Втора, 70-годишният юбилей на принц Чарлз и петата година на принц Джордж. През месец май се очаква и сватбата на петия по линията на наследяване на британския престол принц Хари с американската актриса и фотомодел Меган Маркъл. По думите на дизайнера на монетата Тимъти Ноеда тя отразява наследството на Уиндзорите.

Стойността на новата монета с подобрена обработка е 13 британски лири, тази от сребро е 82,5 лири, а златната ще струва 8,45 хиляди лири.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Епархийските избиратели във Видин завеждат дело
Епархийските избиратели във Видин завеждат дело
Освободиха арестуваните за корупция саудитски принцове
Освободиха арестуваните за корупция саудитски принцове