НОВИНИ

Инициатива „Движа се по празниците” в Гоце Делчев

Инициатива „Движа се по празниците“ за превенция срещу затлъстяването, започна спортен клуб „Победи себе си“. Дейността на клуба е част от превантивната програма на община Гоце Делчев за деца.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Валентин Атанасов
20:20, 15.11.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Целта на кампанията „Движа се по празниците“ е да бъдат монтирани спортни уреди в близост до места, където хората се събират, за да празнуват: площади, поляни край църкви и други.

Крум Тончев – фитнес инструктор: "България е на едно от първите места по затлъстяване в Европа. Само с 1% да намалим затлъстяването, пак ще е постижение."

Хората имат най-много свободно време за спорт покрай празниците, но пък и тогава най-много се пълнее. За да предотвратим това и да се намали вредата от преяждането е необходимо да отделим минимум по 30-40 минути време за движение.

Крум Тончев – фитнес инструктор: "Дори съоръженията могат да бъдат направени от подръчни материали. Допълнително към тези спортни съоръжения е полезно да бъдат поставени мотивиращи послания - инструкции за използващите ги."

Клуб „Победи себе си“ е част от организацията TACTICAL KEY. В близост до три параклисав село Мосомище са поставени три лоста. Места, които се посещават от голям брой хора целогодишно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Докладът на ЕК: Докъде стигна България според оценките?
Докладът на ЕК: Докъде стигна България според оценките?
Колко пари ще отдели българинът за увеличенията в Бюджет 2018?
Колко пари ще отдели българинът за увеличенията в Бюджет 2018?