НОВИНИ

Инициатива в социалните мрежи в подкрепа на кино "Влайкова"

Артисти създадоха инциатива в социалните мрежи в подкрепа на кино "Влайкова". Те призовават всички, които ценят най-старият, работещ киносалон в България да го посетят тази събота или неделя, заедно със семействата си в знак на подкрепа.

bnt avatar logo
от БНТ
17:10, 09.02.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Близо 600 души вече са потврърдили в социалните мрежи, че този уикенд ще посетят семейно или с приятели кино "Влайкова". Кампанията започна във фейсбук и има за цел да върне любителите на кинолентата в по-малките салони. А историята на емблематичното кино, сгушено на улица "Иван Асен", е толкова вълнуваща, колкото и филмите, които се прожектират в него вече 90 години.

Жената на депутата Тодор Влайков Мария Влайкова дарява парцела, лични средства и дори тегли кредити, за да създаде киното. Единственото ѝ условие е никога да не се променя статута на мястото. А киното и до днес има своите пазители. Един от тях е киномеханикът чичо Митко.

Чичо Митко - киномеханик
"Хората се отчуждихме. Преди целта беше друга и филма да видят, но и да се съберат и да го коментират, и да го осъждат, защото тогава имаше обсъждане на филма, като свърши прожекцията."

Хората, които работят в кино "Влайкова", казват че то е създадено с много любов и само любовта на зрителите може да го запази през следващите 90 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бисер Миланов влиза в затвора за 3 години
Бисер Миланов влиза в затвора за 3 години
Шефът на ЦРУ пристигна в Анкара
Шефът на ЦРУ пристигна в Анкара