В края на 2017-та година стартира инициативата "Отвъд спорта", която има за цел да обнови площадките за спорт в междублоковите пространства. С какво обаче тази кампания е по-различна, вижте в репортажа на Радина Жекова.

Ръждясали огради, скъсани мрежички, обрасли с трева игрища... да ви звучи познато? Някога на тези междублокови пространства се е раждала любовта към спорта. Сега подобни моменти са все по-голяма рядкост. Но двама братя - Росен и Методи Терзиеви се вдъхновяват от собственото си незабравимо детство на тези площадки и стартират инициативата "Отвъд спорта."

На сайта на инициативата otvudsporta.bg всеки може да добави игрище и да опише настоящото му състояние, проблеми и нужди. По този начин участниците могат да спомогнат за обновяването на игрището в следващия етап от инициативата. Целта на "Отвъд спорта" е на местните общности да бъдат активирани, а организацията ще подпомага връзката им със спонсори, институции и други подходящи партньори, за да могат гледки като тази да са все по-чести.