НОВИНИ

Двама братя създадоха инициатива за реновиране на спортните площадки в България

В края на 2017-та година стартира инициативата "Отвъд спорта", която има за цел да обнови площадките за спорт в междублоковите пространства. С какво обаче тази кампания е по-различна, вижте в репортажа на Радина Жекова.

bnt avatar logo
от Радина Жекова
09:32, 30.12.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Ръждясали огради, скъсани мрежички, обрасли с трева игрища... да ви звучи познато? Някога на тези междублокови пространства се е раждала любовта към спорта. Сега подобни моменти са все по-голяма рядкост. Но двама братя - Росен и Методи Терзиеви се вдъхновяват от собственото си незабравимо детство на тези площадки и стартират инициативата "Отвъд спорта."

На сайта на инициативата otvudsporta.bg всеки може да добави игрище и да опише настоящото му състояние, проблеми и нужди. По този начин участниците могат да спомогнат за обновяването на игрището в следващия етап от инициативата. Целта на "Отвъд спорта" е на местните общности да бъдат активирани, а организацията ще подпомага връзката им със спонсори, институции и други подходящи партньори, за да могат гледки като тази да са все по-чести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пазарджик е в бедствено положение от днес заради сметта
Пазарджик е в бедствено положение от днес заради сметта
Три български екипажа са сред първите посрещачи на 2018 година
Три български екипажа са сред първите посрещачи на 2018 година