НОВИНИ

Иновации на панаира в Пловдив: Система за самообслужване на бензиностанция

Редица български и световни иновативни експонати могат да се видят в рамките на 74-ия Международен технически панаир в Пловдив. Сред най-любопитните са електронна система за самообслужване на бензиностанция и машина за инфраред изкърпване на асфалтова настилка. Вижте повече в репортажа на Антоанета Чакандракова и операторите А. Алексиев и С. Станчев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 26.09.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Електронната система за самообслужване на бензиностанция постепенно навлиза в България. В страната ни вече са монтирани 10 машини, които улесняват шофьорите да заредят автомобила си без помощ.

Мартин Танев – представител на фирмата производител: Позволява абсолютно самостоятелно да спрете на бензиностанцията, да си заредите и да тръгнете. Без намесата на човек.

Апаратът връща ресто и приема плащане с карта или ваучер. Издава и касов бон. Освен в България, интерес към тези устройства вече има от румънски и сръбски бензиностанции. С него се спестяват разходи за персонал и ток.

Мартин Танев – представител на фирмата производител: Все по-трудно във всички браншове се намира работна ръка и това е предимство с това устройство първо да се спестят разходи за хората, които се занимават с бензиностанции, и да се реши проблемът с намирането на хора.

Голям интерес, особено сред общинските власти, предизвика машина за инфраред изкърпване на асфалтова настилка. С иновативната технология се извършват качествени и нискобюджетни пътни ремонти с рециклиран асфалт.

Георги Иванов – представител на фирмата 6877: Технологията представлява чрез два инфраред нагревателя се нагряват асфалтовите повърхности до температура около 180 градуса, след което се добавя рециклиран асфалт и студен бибтом, чрез който се закърпват всякакви дупки с размер метър до метър и пукнатини.

Берковица е първата община в България, която вече е изкърпвала дупки с машината. Едно от големите предимства на технологията е, че може да се използва и при минусови температури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Децата с диабет без медицинска помощ в детските градини и училищата
Децата с диабет без медицинска помощ в детските градини и училищата
55 часа тичане: Маратонецът Красимир Георгиев с нова кауза
55 часа тичане: Маратонецът Красимир Георгиев с нова кауза