НОВИНИ

Борисов и Манфред Вебер инспектират охраната на българо-турската граница

След Созопол премиерът пристигна в Резово, където в момента, заедно с председателя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер инспектират охраната на българо-турската граница. Резово е един от най-уязвимите райони по отношение на мигрантския натиск към страната ни. В огледа участва и вътрешния министър Валентин Радев.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:10, 23.08.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Вебер посочи България като държава за пример с невероятна воля да пресече нелегалния мигрантски поток, който идва от Турция, от Близкия Изток към страните от ЕС. той настоя България незабавно да бъде приета в Шенген.

Манфред Вебер председател на ПГ на ЕНП: България дава доказателство, че всъщност може да се осъществява граничен контрол, че може да се опава външната граница и че е възможно да се спре нелегалния миграционен натиск. Това е основното послание, което взимам със себе си и предавам към Франция и другите страбни от ЕС.
Бойко Борисов - министър-председател на България: България, за разлика от много други държави, си направи съоръжението, купи си кораби, повиши до възможно най-добра степен квалификацията на своите моряци. След това направи необходимото за техниката, която е необходима.

Морската ни граница през тази година има нулев миграционен поток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български студенти във Великобритания без нови условия въпреки Брекзит
Български студенти във Великобритания без нови условия въпреки Брекзит
Разследват причините за падането на малкия самолет край Шумен
Разследват причините за падането на малкия самолет край Шумен