След Созопол премиерът пристигна в Резово, където в момента, заедно с председателя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер инспектират охраната на българо-турската граница. Резово е един от най-уязвимите райони по отношение на мигрантския натиск към страната ни. В огледа участва и вътрешния министър Валентин Радев.

Вебер посочи България като държава за пример с невероятна воля да пресече нелегалния мигрантски поток, който идва от Турция, от Близкия Изток към страните от ЕС. той настоя България незабавно да бъде приета в Шенген.

Манфред Вебер председател на ПГ на ЕНП: България дава доказателство, че всъщност може да се осъществява граничен контрол, че може да се опава външната граница и че е възможно да се спре нелегалния миграционен натиск. Това е основното послание, което взимам със себе си и предавам към Франция и другите страбни от ЕС.
Бойко Борисов - министър-председател на България: България, за разлика от много други държави, си направи съоръжението, купи си кораби, повиши до възможно най-добра степен квалификацията на своите моряци. След това направи необходимото за техниката, която е необходима.

Морската ни граница през тази година има нулев миграционен поток.