Фитнес инструкторът от Варна Валентин Димитров иска да изгради нова детска площадка със собствени сили и средства. Около тази кауза той е обединил много хора, които помагат с каквото могат. Младият мъж не иска пари на ръка. Готов е да приеме единствено съоръжения за площадката.

Варна

Валентин Димитров е баща на две деца. Чака и трето. Казва, че те са най-важни в живота му. Наскоро решава да направи нещо за всички малчугани във Варна – нова детска площадка.

Валентин Димитров
"Важното е, че преговорите започнаха, а кампанията вече тече доста сериозно. Срещам подкрепа от много хора, което е много радващо."

Младият мъж има подкрепата и на съпругата си. Тя също е фитнес инструктор и е организирала майките, на които води безплатни тренировки в Морската градина, да събират капачки от пластмасови бутилки.

Станимира Милева
"В момента сме събрали някъде около 10 големи туби от минерална вода. Предстои все още да събираме."

Приятели и познати, научили за каузата, също събират капачки.

Екатерина Крайчева
"Включих се, защото смятам, че не ми коства никакви усилия. Надявам се много хора да се включат."

Детската площадка ще струва около 10 хиляди лева. Събрани са половината средства. Сега пред Валентин Димитров стои още едно предизвикателство – преговори с един от районните кметове на Варна за място на детската площадка.