НОВИНИ

Интеграцията на деца от ромски произход в образователната система

23 % от децата от ромски произход не биват записвани в детски градини или училища. Огромен процент от тези, които започват своето образование, пък, напускат училищата в ранна възраст. По този повод Синдиката на българските учители, Министерството на образованието и Фондация "Фридрих Еберт" организираха конференция, на която бяха обсъдени предложения за социализация и интеграция на повече деца от ромски произход в образователната система.

интеграцията деца ромски произход образователната система
bnt avatar logo
от БНТ
15:08, 24.03.2017
Чете се за: 00:18 мин.
Още

Някои от предложенията бяха по-засилена съвместна работа между отговорните институции, конструиране на спасителни мрежи най-вече за децата сираци, нов начин за подготовка на преподаватели, по-добро обучение на български език и повече усилия от страна на интелектуалните елити на етносите за интеграция на неграмотните деца.

Пламен Нанков, вицепрезидент КНСБ
Аз съм дълбоко убеден, че ромите не са прости хора. Те просто не са достатъчно образовани. Аз съм убеден, че ромите не са мързеливи хора. Те просто са игнорирани до голяма степен в пазара на труда. Аз съм убеден, че те не са потребители. Те са потенциален човешки ресурс.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американската Делта еърлайнс възобновява полетите до Москва
Американската Делта еърлайнс възобновява полетите до Москва
Русенци избират между 173 кандидати за депутати
Русенци избират между 173 кандидати за депутати