Интензивен e трафикът е по АМ „Струма" и главен път Е-79 в посока Гърция. Движението и в момента е по обходния маршрут между Дупница и Бобошево, заради затворения участък на магистралата след пожар в депо за отпадъци.

Повечето шофьори, които пътуваха по пътя за Гърция в посока Кулата, казаха, че движението в почивния ден е било сравнително спокойно, макар и бавно. Някои от тях, обаче, се оплакаха, че имало водачи, които не спазвали ограниченията на скоростта в този участък.

На Усойка горе с 80-100 летят джиповете. Румънци, украинци, това е невъзможен трафик.

Много от шофьорите бяха недоволни и от недостатъчните и неясни, според тях, указателни табели. Особено се затруднявали водачите на колите с чужда регистрация.

В интерес на истината не бих казал, че маркировката е достатъчно разбираема за чужденците. За хора, които не познават нашите условия и движение по пътищата.
Хората спират, чудат се, навигация бърка, магистрала бърка, въртят те обратно пак.
И вие ли се объркахте? - Обърках се, да, защото горе там, където спира магистралата, има табели насам и вече тук при кръговото, абсолютно се губи връзката. Така че сложно е и не са го направили както трябва.

От полицията в Дупница обясниха, че през целия ден е имало два дежурни екипа пътни полицаи, които да реагират при евентуални задръствания и тапи от автомобили и да помагат движението да става по-лесно.