На Е-79 трафикът отново беше затруднен заради прииждащите автомобили в посока София. Задръствания имаше между Симитли и Благоевград. Образуваха се опашки. През граничния пункт "Капитан Андреево" се преминаваше бавно.

На пътен възел Симитли на главен път Е-79 се образува огромна колона от автомобили, която се предвижва в посока София.

В следобедните часове днес се образуваха километрични колони по главен път Е-79. Най-сериозно задръстването беше на пътен възел „Симитли", където се събира потока от автомобили идващи от ГКПП „Кулата" и от Банско. В най-натоварените часове днес в 16 километровата отсечка между Симитли и Благоевград автомобилите се движеха с около 10-20 километра в час.

Трафикът на граничните пунктове с Гърция - „Кулата" и Маказа" също се засили в следобедните часове. За бързото обработване на автомобилите на „Кулата" бяха мобилизирани повече екипи, които осигуриха безпроблемното преминаване на превозните средства. И днес проблеми имаше на граничен пункт „Капитан Андреево". Над 15 километра продължава да бъде колоната от товарни автомобили там. Струпването е в посока Турция вече няколко дни, а причината е интензивният трафик в комбинация с ремонт на пункта Капъкуле. Вчера имаше и прекъсване на работата на митническите системи, което допълнително усложни ситуацията. Българските власти уверяват, че работят на пълен капацитет.

Колоната от чакащи товарни автомобили достига последните километри от магистрала „Марица". Налага се камионите да отбиват в аварийната лента и да остават там докато им дойде реда. Опашката се движи бавно, а изпреварванията между тировете допълнително съдават неудобства.

Случва се сривовете в системата да продължават по два часа.

Интензивният трафик принуди Пътна полиция още вчера да въведе допълнителни мерки за ограничаване на потока от товарни автомобили към Капитан Андреево. Камиони, които пътуват за Турция, бяха спирани още в района на Стара Загора и Хасково.

Мащабната реконструкция на граничния пункт Капъкуле се очаква да продължи около 3 месеца. Зоната ще бъде изцяло обновена, като ще има отделни трасета за автомобили, автобуси и камиони.

Заради засиления трафик до 20 часа беше спряно и движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната. Навсякъде беше засилено и полицейското присъствие, като патрулите следяха за спазване правилата за движение, както и оказваха съдействие при образуването на задръствания или колони от автомобили.