НОВИНИ

Интензивен трафик в последния почивен ден - 100 000 коли се прибраха в София

Интензивен трафик през последния почивен ден. Най-натоварено е движението по автомагистралите и главните пътища на страната, съобщиха от Пътна полиция. 100 000 автомобила се прибраха в София. Владая беше най-натовареният вход към София тази вечер, а пикът на голямото прибиране беше около 20 ч.

Александър Марков
от Александър Марков Десислава Малинова
20:02, 09.09.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Интензивен трафик имаше по всички автомагистрали и главни пътища на страната, както и на ГКПП-та на входа от Гърция. Най-натоварената отсечка в последния почивен ден беше Е-79 през Кресненското дефиле.

На всички входове и изходи на София, както и на по-големите кръстовища, има разположени пътни полицаи, които при необходимот регулират движението.

По-рано през деня кола се запали след единия от тунелите на АМ "Хемус" и временно беше спряно движението там.

;

Натоварено беше движението и по автомагистрала "Тракия". Трафикът се засили още повече в следобедните часове в посока от Бургас към София. Много хора се прибираха от Южното Черноморие, където прекараха почивните дни.

Инсп. Петър Соколов, "Пътна полиция": И днешният ден не мина без тежки ПТП-та. На територията на страната от сутринта имаме възникнали три ПТП-та в Габрово, Монтана и Пловдив. При последното в Пловдив загинал и мотоциклетист, на когото беше отнето предимството и той загина на място.
;

Сравнително интензивен беше трафикът от леки и товарни автомобили на българо- гръцката граница. В последният от серията почивни дни очаквано движението от ГКПП Кулата-Промахон в посока столицата се засили в следобедните часове.

Следобед по главен път Е79 в района на Кресненското дефиле се образуваха за кратко колони, но придвижването се осъществяваше нормално и в двете посоки, а повечето шофьори спазваха необходимата дистанция.

През целия ден имаше километрични опашки от тежкотоварни автомобили, които изчакваха да преминат на гръцка територия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП и Съюзът на българските антифашисти отбелязаха годишнината от 9 септември
БСП и Съюзът на българските антифашисти отбелязаха годишнината от 9 септември
Старт на Световното първенство по волейбол - БНТ 1 излъчва на живо
Старт на Световното първенство по волейбол - БНТ 1 излъчва на живо