Интензивен трафик през последния почивен ден. Най-натоварено е движението по автомагистралите и главните пътища на страната, съобщиха от Пътна полиция. 100 000 автомобила се прибраха в София. Владая беше най-натовареният вход към София тази вечер, а пикът на голямото прибиране беше около 20 ч.

Интензивен трафик имаше по всички автомагистрали и главни пътища на страната, както и на ГКПП-та на входа от Гърция. Най-натоварената отсечка в последния почивен ден беше Е-79 през Кресненското дефиле.

На всички входове и изходи на София, както и на по-големите кръстовища, има разположени пътни полицаи, които при необходимот регулират движението.

По-рано през деня кола се запали след единия от тунелите на АМ "Хемус" и временно беше спряно движението там.

Автомобил с газова уредба се самозапали до изхода на тунел "Топли дол"

Автомобил с газова уредба се самозапали до изхода на тунел "Топли дол"

Автомобил се самозапали на 50 м след изхода на тунел "Топли дол" по автомагистрала "Хемус" посока София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за и...

Натоварено беше движението и по автомагистрала "Тракия". Трафикът се засили още повече в следобедните часове в посока от Бургас към София. Много хора се прибираха от Южното Черноморие, където прекараха почивните дни.

Инсп. Петър Соколов, "Пътна полиция": И днешният ден не мина без тежки ПТП-та. На територията на страната от сутринта имаме възникнали три ПТП-та в Габрово, Монтана и Пловдив. При последното в Пловдив загинал и мотоциклетист, на когото беше отнето предимството и той загина на място.
Моторист загина в Пловдив

Моторист загина в Пловдив

54-годишен моторист загина в Пловдив, след като беше блъснат от лек автомобил. Инцидентът е станал около 10.15 часа на кръстовище в пловдивския район...

Сравнително интензивен беше трафикът от леки и товарни автомобили на българо- гръцката граница. В последният от серията почивни дни очаквано движението от ГКПП Кулата-Промахон в посока столицата се засили в следобедните часове.

Следобед по главен път Е79 в района на Кресненското дефиле се образуваха за кратко колони, но придвижването се осъществяваше нормално и в двете посоки, а повечето шофьори спазваха необходимата дистанция.

През целия ден имаше километрични опашки от тежкотоварни автомобили, които изчакваха да преминат на гръцка територия.

Очаква се интензивен трафик този следобед

Очаква се интензивен трафик този следобед

В последния от серията почивни дни заради Националния празник 6 септември, традиционно се очаква засилен трафик по основните пътища и магистрали, какт...