НОВИНИ

Интерактивен детски музей “Пътят на отпадъците” отвори врати в Девня

Първият в България интерактивен детски музей, откри „Девня цимент“. В него по цветен и забавен начин децата ще научават защо е важно да се рециклират отпадъците, как да се оползотворяват те и какъв е начинът да не се замърсява околната среда. Посещенията в музея са безплатни.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
18:14, 19.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В музея „Пътят на отпадъците“ няма експонати. Идеята на създателите му е с куклени представления да показват на децата колко е важно не се замърсява околната среда.

Стефано Коста – изпълнителен директор на “Девня цимент”: „Ние искаме да направим това за децата, защото те са нашето бъдеще. Те трябва да мислят позитивно. Така ще ни помогнат да растем и живеем в една по-устойчива и чиста природна среда, която трябва да опазваме и съхраняваме.“

След постановката за вредата от хвърляне на боклук по улиците и тротоарите първите посетители на музея показаха какво са научили за опазването на природата.

Емил Иванов: “Да не хвърляме отпадъци. Тия отпадъци, които ги хвърляме има си отделно кошче за тях.“

Идеята на организаторите е да разширят музея и забавленията, които предлагат за децата.

Деница Делчева – мениджър „Комуникации“: „До Нова година, понеже целевата ни група са от първи до пети клас, ще се играе кукления театър, както и час с интерактивни игри по отбори с много награди, с много емоции, с много динамика, за да може децата да затвърдят това, което са научили по време на кукления театър.“

Музеят е отворен за всички ученици, които искат да се запознаят с пътя на боклука. Посещенията са безплатни, необходима е само регистрация в сайта на музея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​250 хиляди яйца с опасното вещество фипронил са открити в пловдивски склад
​250 хиляди яйца с опасното вещество фипронил са открити в пловдивски склад
Ураганът Мария удари Карибите, за сега няма данни за жертви
Ураганът "Мария" удари Карибите, за сега няма данни за жертви