От интерактивни реклами, виртуални концертни зали и холограми - това е само малка част от свръхтехнологиите, които правят своя дебют на тазгодишното издание на токийското изложение "Контент". Специализираното експо е едно от най-престижните за производство, дистрибуция и реклама на съдържание. Всяка година привлича десетки хиляди посетители.

Заемете позиции! На старта! Давай! Това е триизмерен бегач, който посреща на входа посетителите на изложението на последно поколение технологии в Токио. Копресионните графики на холограмите са разработени до такава степен, че правят образите почти реални.

Седем специализирани сектора на изложението представят най-новите разработки в технологичния сектор.

Кенжи Кавада, мениджър на технологична компания: Холограмите имат не малко приложения в търговията. Например могат да се ползват вкъщи за интернет пазаруване. Докато разглеждат артикулите, потребителите могат да ги видят в по-големи детайли.

Друга технологична компания показва своя дисплей, който позволява да бъдат прожектирани картини чрез светлини лъчи минаващи през почти невидим дим. Според производителите, това е един от най-стабилните въздушни екрани.

Джун Табата, посетител: Наистина съм изненадан. Не съм подозирал, че подобна технология съществува докато не дойдох.

Третата част от експото представя всичко свързано с виртуалната реалност. Подиумът, на който японската танциорка представя традиционни танци, е осветен с безбройно много ЛЕД-светлини. Представлението може да се бъде наблюдава и от разстояние с помощта на очила за виртуална реалност. Свръхтехнологичното експо ще продължи и днес.