Култура, история и природа, събрани в компютъра, таблета или телефона. Това предлага екипът на Фондация Интерактивна България. Само за година от фондацията са заснели над 1 000 панорами на кътчета от цялата страна. Безплатната интерактивна обиколка на една забележителност отнема около 10 минути, а посетителите вече са над 7 милиона и то само за година.

Тръгнали от София към Петрич, от там през Родопите до Резово, ден и половина по-късно вече били на Дуранкулак, още ден и достигнали Видин. 3000 километра по-късно са създали над 50 интерактивни тур-обиколки от цялата страна. Фразата ,,Всички права запазени" тук не важи. Разпространяват снимките напълно безплатно като вече са създали връзки към онлайн базирани пътни карти. Предлагат ги на институции и бизнеса, за да рекламират България.

Георги Палпурин-Фондация Интерактивна България:
Специално в Гугъл карти са прегледани за една година около 7 милиона пъти изображения, които съм качвал в профила ми. Една от панорамите на Белоградчишките скали е прегледана милион и 200 хиляди пъти.

Платформата работи лесно-стрелки ни водят по пътя от снимка на снимка, а бутони върху изображенията позволяват да прочетем нещо ново. Едно завъртане на 360 градуса и можеш да обхванеш с поглед цялата красота.

Иван Велков-Фондация Интерактивна България:
Човек чрез мишката на компютъра си или чрез пръста през смартфона си би могъл буквално да влиза, да разглежда и да се разхожда. Този проект много бързо може да се превърне в един национален виртуален и дигитален архив и библиотека за всичко красиво в България.

Основната цел на интерактивните обиколки на страната е да влязат в клас, да се използват от все повече учители и да направят уроците по-разбираеми и по-интересни.