В общината във Ветово най-сетне има интернет и служебни телефони и администрацията започна да работи нормално. От няколко години градчето в русенска област е разтърсвано от постоянни конфликти между кмета и част от общинските съветници.

Ветово

Да нямаш интернет месеци наред през 21 век. До тази куриозна ситуация за жителите на Ветово се стигна, след като Общинският съвет не гласува бюджета на градската управа за 2016-а година и тя остана без пари. Дълго време хората бяха принудени да ползват интернет извън родното си място. И се молеха никой от близките им да не умира, защото за да си извадиш документ за наследници например, трябва да влезеш в мрежата. Новата година обаче дойде с платени интернет и служебни телефони. Според кмета обаче интернетът е най-малкият проблем. Общината има нужда от спешна актуализация на бюджета, защото не достигат средства в много сфери.

Георги Георгиев – кмет на Община Ветово
„21 проблема, които са доста общи като дейности, ние бяхме на червено още през ноември месец.“

Новият общински бюджет ще бъде внесен за разглеждане на 10-и януари. Очаква се до 24-и януари той да бъде приет и да се насрочи общинска сесия за одобрение и актуализация на бюджета за 2017-а, който ще е в размер на около 8 милиона лева. Кметът обеща, че ще има пари за снегопочистване.

Георги Георгиев – кмет на Община Ветово
„През годините, в които съм бил кмет, няма случай, в който във Ветово да има затворени пътища през зимата, за разлика от много други общини.“

Хората във Ветово се надяват този път бюджетът да бъде одобрен и да не се налага да пътуват до съседния град, за да се включат в глобалната мрежа.