Интерпол официално поиска от китайските власти информация за президента на организацията Мън Хунвей. Семейството на Мън загуби връзка с него, след като преди седмица той отпътувал от Франция, където се намира централата на Интерпол, за Китай. Френската прокуратура обяви вчера, че е започнала разследване. Китай все още не е направил официално изявление за местонахождението на Мън.

© БТА

"Интерпол поиска чрез официални полицейски канали китайските власти да изяснят статута на президента на Интерпол Мън Хунвей", посочи организацията днес.

64-годишният Мън, който е заместник-министър на обществената сигурност в Китай, беше избран за президент на Интерпол през 2016 г. и с мандат до 2020 г. Като президент той председателства изпълнителния комитет на Интерпол, който се избира от страните членки и носи отговорността организацията да изпълнява решенията на комитета и на годишното Общо събрание.

​Френската полиция разследва изчезването на шефа на Интерпол

​Френската полиция разследва изчезването на шефа на Интерпол

Френската полиция разследва изчезването на шефа на Интерпол - китаеца Мън Хунвей - и е поставила съпругата му под защита, съобщи френското вътрешното...