НОВИНИ

Локомотив и влекач се удариха при маневра на гара Каспичан

Инцидент при маневра с локомотив и влекач на гара Каспичан. Пострадал е придружителят на влекача, съобщиха от Националната компания железопътна инфраструктура.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
13:20, 15.10.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Инцидентът е станал на четвърти коловоз снощи около 19 часа. Локомотив на БДЖ Товарни превози извършвал маневра и е последвал лек удар с моторен влекач на НКЖИ. От сблъсъка не е последвало дерайлиране, няма и повреди по влекача и локомотива. Пострадалият служител на железниците е откаран в болницата.

Д-р Недко Тодоров, МБАЛ-Шумен: Става дума за 48-годишен мъж, доведен от екип на Спешна помощ в 8,15 снощи и малко след 9 часа е настанен в хирургично отделение със счупвания на няколко ребра. Освен това е обработена рана на челото, но не е имало данни за загуба на съзнание и някаква тежка черепно-мозъчна травма.

Д-р Тодоров каза още, че тази сутрин машинистът отново е бил прегледан. Няма опасност за живота му, но ще остане няколко дни в болницата. На мястото на инцидента продължава огледът. Движението през гарата се осъществява нормално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Михайлов няма да подава оставка
Борислав Михайлов няма да подава оставка
Протест в подкрепа на учителката, обвинена в насилие над ученичка в с. Яна
Протест в подкрепа на учителката, обвинена в насилие над ученичка в с. Яна