НОВИНИ

Асансьор с работници пропадна в Бургас, трима са пострадали

Товарен асансьор във фирма за стъклопакети падна тази сутрин в Бургас. В него е имало трима работници, които при падането са получили наранявания и веднага са откарани в Спешния център на Бургаската болница. От болницата обявиха, че няма опасност за живота на пострадалите работници.

bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 19.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас: Подемник, който е подпомагал работниците за превоз на стъклата на територията на фирмата, вероятно поради скъсване на въже е полетял към земята от разстояние близо 4 метра.
;

Непосредствено преди инцидента работниците са сваляли елементи за стъклопакети. При падането на асансьора, стъклопакетите са се счупили и са наранили работниците. Няма опасност за живота им.

д-р Здравка Инджова, Спешно отделение: В стабилно състояние са, единият ще бъде хоспитализиран, тъй като има фрактура - счупване, другият ще бъде освободен, третият в момента му се обработва раната и ще преценим по-нататъшното поведение.

Собственикът на фирмата каза, че всеки месец се прави профилактика на асансьора и до сега не е имало проблеми. Според документите, товароподемността на асансьора е 2 тона, а стъклопакетите не са тежали повече от 300 килограма. Инспектори от Агенцията за метрологичен надзор и от Инспекцията по труда разследват инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов се срещна с главния прокурор на федерална провинция Бавария
Премиерът Борисов се срещна с главния прокурор на федерална провинция Бавария
Гутериш приветства споразумението между Путин и Ердоган за Идлиб
Гутериш приветства споразумението между Путин и Ердоган за Идлиб