Един човек е загинал и един е обгорял при възпламеняване в завод 3 на „Арсенал” в Казанлък. Сигналът за инцидента е подаден към 10:30, съобщи ОДМВР-Стара Загора. Към мястото на инцидента са насочени пожарни, линейки и полиция.

Все още няма официална информация какво точно се е случило в 10:20 в цех 130 на завод 3 на казанлъшкия оръжеен завод, предаде репортерът на БНТ Десислава Петкова. Доколкото се знае, в този цех се работи с барут. Получило се е възпламеняване, заради което на място е загинал 39-годишен работник, а друг е тежко пострадал, който в момента се транспортира към клиниката за изгаряния в Пловдив. Има висока степен на изгаряне.

Другите работници по време на аварията не са пострадали. Има материални щети.

Инцидентите във военния завод „Арсенал“ през годините

Инцидентите във военния завод „Арсенал“ през годините

Няколко са тежките инциденти в завод „Арсенал“ в Казанлък или негови комплекси край Мъглиж. Има загинали и ранени.

Няма официално изявление на завода, но пред нашата камера работник от завода сподели, че работата е опасна:

Работник: Завод е, много е опасно. Работи се с барут. Постоянно палежи. Опасно е. Само едното момче познавам - загиналия. Работи с барут, бърка го и го карат при нас.

В момента тече разследване. На място са екипи на инспекцията по труда, пожарната и полицията, както и окръжният прокурор на Стара Загора.

В парламента вътрешният министър Валентин Радев коментира инцидента в завод "Арсенал". Според него причината е човешка грешка и неспазване на технологията.

Според Валентин Радев причина за инцидента в "Арсенал" е неспазване на правилата

Според Валентин Радев причина за инцидента в "Арсенал" е неспазване на правилата

В парламента вътрешният министър Валентин Радев коментира инцидента в завод "Арсенал": според него причината е човешка грешка и неспазване на технолог...