НОВИНИ

Инциденти и напрежение по бежанските лагери в Гърция

Инцидентите между бежанци и мигранти по лагерите в континенталната част и по островите в Гърция са зачестили, алармира в. "Катимерини", като подчертава, че напрежението ескалира поради лошите условия в лагерите и поради неясната съдба на хиляди бежанци в тях.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:47, 01.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
инциденти напрежение бежанските лагери гърция

Според изданието извън контрол е и ситуацията в импровизираните бежански лагери, появили се след опразването на лагера в Идомени, където в опънати от бежанци палатки продължават да живеят 4 500 души.

Отбелязва се, че пакистанец вчера е бил настанен в болница, след като е бил прострелян в импровизиран лагер край границата с Македония.

В центъра в Неа Кавала пък е избухнал конфликт, след като иракчани нападнали сирийци, в резултат на което четирима сирийци са били ранени и хоспитализирани.

Като взривоопасна се определя и ситуацията на остров Лесбос, където след влизането в сила на споразумението между ЕС и Турция от 20 март, там са се струпали над 4 000 бежанци и мигранти.

Напрежението расте, тъй като бежанци и мигранти искат да напуснат Лесбос, от една страна, а от друга, местните жители се оплакват от нарушения на реда, предизвикани от тях, и настояват те да бъдат изведени от острова, пише още вестникът.

Изнесените от властите данни показват, че над 50 хиляди мигранти и бежанци остават блокирани в Гърция, след като по-рано тази година редица европейски страни затвориха границите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Технология пази слуха ни от съвременната музика
Технология пази слуха ни от съвременната музика
Шарков: Никой няма да премахва Обществения съвет към Фонда за лечение на деца
Шарков: Никой няма да премахва Обществения съвет към Фонда за лечение на деца