НОВИНИ

Инцидентите във военния завод „Арсенал“ през годините

Няколко са тежките инциденти в завод „Арсенал“ в Казанлък или негови комплекси край Мъглиж. Има загинали и ранени.

Александър Марков
от Александър Марков
11:17, 14.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Вижте хронологията:

На 9 август 2008 г. взривове избухнаха след пожар в склад на военния завод „Арсенал“ в Казанлък. За щастие, няма жертви.

Четири години по-късно - на 12 септември 2012 г., в завода избухнаха два взрива за по-малко от денонощие. Пострадали хора няма.

През февруари 2014 година мъж загина при взрив в цех на завод на оръжейния комплекс на „Арсенал“ край Мъглиж. Мъжът, който бе работник в цеха, загина вследствие на множествена травма с около 98% изгаряния.

През декември същата година избухна нов взрив в частна фирма в Мъглиж, специализирана в производството на патрони и ловни муниции. При инцидента, който стана близо до цеха на завод „Арсенал“, загина един човек.

На 25 април 2016 г. взрив отново избухна във военния завод в Казанлък. Загинаха двама работници, а от полицията съобщиха, че инцидентът е възникнал при ремонт в сграда на територията на предприятието.

През май същата година загина жена при взрив в завод „Арсенал“ в Мъглиж. Произшествието е възникнало по време на пресоване на хексоген.

През септември 2016 година 52-годишен работник пострада при демонтаж на тръба с диафрагма за противотанкова граната, при което се е възпламенил около 50 грама черен барут.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив ще приемат първокласниците по нови правила
В Пловдив ще приемат първокласниците по нови правила
Бойко Борисов: Нека да се извади всичко за ЧЕЗ, аз нямам нищо общо
Бойко Борисов: Нека да се извади всичко за ЧЕЗ, аз нямам нищо общо