НОВИНИ

Инвестират 14 млн. лв. в ремонта на пътя Добрич - Кардам

Стартира рехабилитацията и реконструкцията на 14 км от път II-29 Добрич – Кардам, който е една от основните пътни артерии между двете съседни области. Основният ремонт на второкласния път II-29 се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.

инвестират млн ремонта пътя добрич кардам
bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 14.08.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Със средства от ОППР ще се рехабилитират близо 30 км от път II-29 Варна - Добрич. В средата на юни започна ремонтът на 15,5 км от второкласния път, които са в лот 4, а днес и на още 14 км, включени в лот 5, каза инж. Атанасов. В рамките на една година основно ще ремонтираме над 40 км от пътя Варна - Добрич.

Отсечката, която ще се ремонтира започва след разклона за с. Стефаново и е до кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево. Предвиден е ремонт на обходния път на гр. Добрич, както и на 6 големи съоръжения - мост при 49-ти километър, на пътен възел „Сердика“, където се пресичат пътя Варна - Добрич и третокласният път III-9701 за село Победа. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 15 месеца. Второкласният път е най-кратката връзка между Румъния и курортите по българското Черноморие и свързва Добрич и Варна.

С рехабилитацията на участъка, който е обновяван преди повече от 10 години, ще се повиши безопасността на движение, ще се подобри връзката между населените места в региона, ще се увеличат възможностите за предоставяне на гражданите на качествени и конкурентни здравни, социални и образователни услуги. По-добрата инфраструктура е и предпоставка за увеличаване на инвестициите в региона и откриването на нови работни места. С основния ремонт на път II-29 Варна - Добрич ще бъде осигурен бърз транспортен достъп на жителите от с. Стожер, с. Стефан Караджа, гр. Генерал Тошево, с. Кардам и с. Йовково до ж. п. гара Варна, летище Варна, гр. Добрич и ГКПП „Кардам“ на границата с Румъния.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха двама румънски граждани, бедстващи на яхта до Каварна
Спасиха двама румънски граждани, бедстващи на яхта до Каварна
Биг Бен ще замлъкне за четири години
Биг Бен ще замлъкне за четири години