НОВИНИ

АПИ: Всички пътища са обработени, магистралите функционират нормално

Всички пътища са обработени, магистралите функционират нормално. Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов в предаването „Денят започва“.

bnt avatar logo
от БНТ
08:44, 12.02.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В момента имаме ограничение за преминаване на тежкотоварно движение на МПС над 12 т само на три места - проходите Троян-Кърнаре, Превала и по пътя Батак-Доспат. Това са ограниченията по републиканската пътна мрежа“, посочи той.

„Зимното поддържане е на добро ниво. През почивните дни имахме проблеми по снегонавявания в Североизточна България и затова предупредихме всички водачи на МПС да избягват излишните движения в този район“, обясни инж. Атанасов.

„Затворихме няколко третокласни пътя, тъй като снеговалежът беше обилен, а вятърът - бурен. Много бързо се трупаха преспи. Няколко часа след като вятърът стихна, третокласните пътища, основно в Шумен, бяха отворени“, допълни той.

„С неподготвени водачи на МСП имахме проблеми основно в Пампорово, в прохода Превала, с опитите на някои водачи да тренират екстремни спортове по пътищата, специално в Превала“, коментира инж. Дончо Атанасов.

„Като цяло нямахме проблеми по поддържането за това проходимостта на републиканската пътна мрежа при зимни условия да бъде нормална“, заяви той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
650 мартеници потеглиха от Горна Оряховица към побратимени градове
650 мартеници потеглиха от Горна Оряховица към побратимени градове
Още валежи от дъжд в средата на седмицата
Още валежи от дъжд в средата на седмицата