НОВИНИ

Инж. Стоян Братоев: Новите влакове на метрото ще могат да се движат без машинист

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" шефът на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев заяви, че третата линия е нов тип метро, следващо поколение по отношение на много системи. Едната от особеностите е, че влаковете ще имат опция за движение без машинист.

bnt avatar logo
от БНТ
09:56, 10.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Братоев поясни, че машинистът ще бъде с много ограничени функции и няма да извършва цялото управление. С добавяне на софтуер в тези влакове, те ще могат да се движат без машинист. Тази система е в посока за подобряване на безопасността.

Третият лъч на метрото има прогнозен пътникопоток 170 000. Метрото вече ще се доближи до 550 000 пътника, до 50% от градския транспорт, каза още Братоев.

Между 20-ти и 30-ти юли се очаква да бъде пуснат участъка от "Джеймс Баучер" до ул. "Сребърна" - станция "Витоша". Строителните работи са завършени, като те започнаха през 2014 година. Следващата седмица трябва да се пусне движението на влаковете без пътници. Прогнозата е за нови 20 000 пътника, които ще ползват метрото.

Инж. Стоян Братоев поясни, че в "Метрополитен" - София работят около 1 800 души. Структурата му има две направления. Едното е инвестиционно, което се занимава с контрол, управление, възлагане, подготовка на проекти, строителство. Другото е експлоатационно. В момента над 1 000 души работят по строежа на метрото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българка е убита в Италия от работодателя си
Българка е убита в Италия от работодателя си
Спортен празник на Витоша
Спортен празник на Витоша