НОВИНИ

Инж. Михаил Рашков, АПИ: Няма затворени пътища в страната

Нормална зимна обстановка за шофьорите се очертава в момента. Снеговалежът е слаб и ще продължи до края на деня. Няма затворени пътища заради снега. Това каза за "Денят започва" инж.Михаил Рашков от АПИ. Над 700 снегопочистващи машини работиха тази нощ и продължават и в момента. Над 130 са само за Софийска област. Местата със снегонавявания са във Видинско, Монтанско и частично Враца. Там е и най-интензивният снеговалеж. На останалите места е нормално. В Бургас започна да вали към 7 часа тази сутрин, но снеговалежът е нормален.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:09, 15.01.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Инж.Михаил Рашков, АПИ: Обстановката в страната е нормална. Снеговалежът е слаб. Не е интензивен. Ако за един час натрупа 5 см.,тогава е интензивен. Тази нощ на много места снеговалежът е около 1-3 см. не повече. Донякъде може да се каже, че има обходен маршрут от Видин в посока София. Съвсем нормален снеговалеж. В района на Ружинци самите наклони не позволяват на тежкотоварните автомобили да се изкачват и там има проблем. С обходът този проблем е решен.

Забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през проходите „Дюлински” и „Пампорово”, съобщават от пресцентъра на АПИ. Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през „Вратник” и „Твърдишки“. Ограничено е движението за МПС над 12 тона през проходите „Петрохан“, „Троянски“, „Котленски“ и „Шипка”.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и продължават поддържането на републиканската пътна мрежа. Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път само с подходящи гуми, тъй като прогнозите са за засилване на снеговалежа през деня, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се училища в Пловдив с иновативните методи на преподаване
Увеличават се училища в Пловдив с иновативните методи на преподаване
Григор Димитров тръгна с безапелационна победа в Мелбърн
Григор Димитров тръгна с безапелационна победа в Мелбърн