НОВИНИ

Ирини Жамбонас получи наградата за най-добра актриса на фестивала в Сараево

Пореден успех за българското кино на престижен филмов фестивал. Ирини Жамбонас получи наградата за най-добра актриса на филмовия фестивал в Сараево.

Айше Сали
от Айше Сали
23:16, 22.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Актрисата беше удостоена с отличието за ролята си във филма "В кръг" на режисьора Стефан Командарев, а лентата получи и наградата CINEUROPA - за изключително постижение в европейската аудиовизуална култура. Филмът се отличава не само с безспорните си артистични качества, но и промотира идеята за европейски диалог и интеграция“. "В кръг" разказва за три двойки патрулиращи полицаи в нощна София, предизвикателствата и човешките съдби, с които се сблъскват, докато са на поста си.

Премиерата в България ще бъде на 8 ноември.

Стефан Командарев, режисьор на филма "В кръг": Tова е едно много силно начало на фестивалния живот на филма. Това е първи фестивал и тръгваме много ударно, с две награди. Ирини прави един много човешки образ - както на ранима жена, едновременно с това и на една много силна жена, която знае и усеща и какво се случва около нея. Филмът спечели и още една много важна награда - CINEUROPA, което означава, че от този момент нататък CINEUROPA, което е едно от най-големите световни и европейски портали за кино поема промоцията му навсякъде по света.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
250 декара дъбова гора и пасища изгоряха край Ветрен
250 декара дъбова гора и пасища изгоряха край Ветрен
Куентин Тарантино ще става баща за първи път
Куентин Тарантино ще става баща за първи път