НОВИНИ

Ирландският министър Шон Кани на визита в България за Свети Патрик

Ирландският министър на общинското развитие, природните ресурси и развитието на цифровите технологии Шон Кани ще посети Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на околната среда и водите, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и Народното събрание. Министър Кани ще проведе срещи с българските си ресорни колеги.

bnt avatar logo
от БГНЕС
07:12, 18.03.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
ирландският министър шон кани визита българия свети патрик

Той ще посети България по случай националния празник на Ирландия, Деня на Св. Патрик, празнуван на 17 март. Това е първият ирландски министър, идващ в страната ни по случай празника – знак на засилващите се отношения между двете страни след визитата на ирландския министър-председател Лио Варадкар през януари 2018 г.

Със заместник-министъра на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева, Кани ще разговаря относно Брекзит, развитието на селските райони и Общата селскостопанска политика след 2020 г., хранителните иновации и политиката по отношени на горите.

Министър Кани ще се срещне също и с министъра на околната среда и водите Нено Димов. След това той ще разговаря и с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков относно 5G мрежата, цифровизацията, както и развитието на транспорта.

В следобедните часове министър Кани ще посети и Народното събрание, където ще се срещне с членовете на парламентарната Група за приятелство България – Ирландия, като също ще направи кратка обиколка на парламента.

По време на тазгодишните тържества по случай Деня на Свети Патрик, ирландски министри ще посетят всички 27 европейски столици в знак на силната ирландска връзка с ЕС и страните членки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още един сенатор се включи в надпреварата за президент на САЩ
Още един сенатор се включи в надпреварата за президент на САЩ
Миню Стайков с втори опит да излезе от ареста
Миню Стайков с втори опит да излезе от ареста