НОВИНИ

"Ирма" нанесе огромни щети в Карибско море

Малкият карибски остров Барбуда е разрушен почти напълно от урагана "Ирма". Шест са вече жертвите на северната част на съседния остров Сен Мартен, която принадлежи на Франция, а островът е напълно непригоден за живеене. Щетите се оценяват на 150 млн. долара. Рухнала е телевизионната кула на острова, поради което оттам дълго време нямаше никакви данни за ситуацията. На острова живеят само около 1500 души, но той е туристическа врата към най-живописните и чисти курорти и плажове на Карибите.

bnt avatar logo
от БНТ
07:08, 07.09.2017
Чете се за: 00:21 мин.
По света

Според местните власти 95% от френската част на острова, където живеят 37 хиляди души, е разрушена. "Ирма" достигна снощи и Пуерто Рико, като засегна най-тежко североизточното крайбрежие.

Във Флорида вече се предприемат мерки в очакване на Ирма. В Мексиканския залив край бреговете на Мексико набира мощ нова тропическа буря - Катя, която от вчера вече е категоризирана като ураган с ветрове от 120 км/ч и се очаква да се засили още през следващите 48 часа. А далеч на изток в Атлантическия океан друга тропическа буря - Хосе, също придоби силата на ураган, съобщи американският Център за наблюдение на ураганите в Маями.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Насрочиха референдума за отделянето на Каталуния от Испания
Насрочиха референдума за отделянето на Каталуния от Испания
ЕС планира промени за увеличаване на данъците на интернет гигантите
ЕС планира промени за увеличаване на данъците на интернет гигантите