НОВИНИ

Искане за отвод на съда и прокурора по делото срещу акушерката Емилия Ковачева

С поредно искане за отвод на съда и прокурора започна заседанието по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена за опит за умишлено убийство на новородено. Исканията бяха отхвърлени от съдия Владимир Астърджиев. Случаят е отпреди година, когато стана ясно, че по време на нощно дежурство акушерката пребива почти до смърт 4-дневната Никол. Момиченцето беше прието с риск за живота в болница "Токуда".

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
11:16, 14.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Адвокат Владислав Янев по няколко пъти, на всяко заседание иска отвод на прокурора и съда. Мотивите му до голяма степен бяха повторени и днес. Новото беше, че поиска отвод и на цялата Софийска градска прокуратура. Той заяви, че разследването е водено целенасочено и че са манипулирани доказателства и свидетелски показания.

Посочи, че с медийни изяви прокурор Николай Христов показвал, че е предубеден, защото злепоставял клиентката му и настройвал обществото срещу нея. Цитира десетки медийни заглавия - за това, че Градската прокуратура не работи добре. Каза и че съдебният състав е незаконен. И заяви, че е пратил жалби до ЕК, главния прокурор, ВСС, посланици.

Прокурорът контрира, че защитникът самоцелно постоянно иска отводи с аргументи, които са само в неговото въображение и целят да отклонят от същността на делото. Адвокатът на родителите на Никол също се възмути, че ако продължава по този начин, делото няма шанс да приключи в разумен срок.

Съдът прецени, че аргументите на защитника за отвод на съда и прокурора са неоснователни. Заяви, че няма процедура, при която се иска отвод на цяла институция. И продължи заседанието с разпит на свидетели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без автомобили на крайбрежната алея във Варна
Без автомобили на крайбрежната алея във Варна
Общинският съвет решава за операта в Пловдив
Общинският съвет решава за операта в Пловдив