НОВИНИ

Искат достъпа до информация на зам.-шеф на бюрото за контрол на СРС?

Прокуратурата поиска от шефа на ДАНС да отнеме достъпа до класифицирана информация на член на Бюрото за контрол на СРС-та. Проверка по сигнал е установила, че той е съветвал обвиняеми магистрати - как да подават заявления, с които се иска справка дали спрямо тях са използвани специални разузнавателни средства.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
17:33, 24.07.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
искат достъпа информация зам шеф бюрото контрол срс

От прокуратурата отказаха да посочат име. Неофициално стана ясно, че искането е за зам.-шефа на бюрото - Георги Гатев - известен адвокат и бивш член на Висшия съдебен съвет.

От прокуратурата уточняват, че всеки гражданин може да иска информация дали спрямо него неправомерно са били използвани СРС-та. Твърдят обаче, че в нарушение на служебните си задължения - Гатев е разяснявал процедурите на срещи с обвиняеми магистрати, а имало и случаи, в които лично им писал и подавал жалбите.

Не успяхме да се свържем с Гатев за коментар. Шефът на бюрото Бойко Рашков заяви, че не може да вземе отношение, защото не е получил никаква официална информация по случая и се надява това да стане преди ДАНС да прецени надеждността на заместника му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спомен за Ванча Дойчева от Златния фонд на БНТ
Спомен за Ванча Дойчева от Златния фонд на БНТ
Зетят на Тръмп се явява пред комисия за връзки с Русия
Зетят на Тръмп се явява пред комисия за връзки с Русия