НОВИНИ

Искрен Веселинов: Няма да направим компромис по отношение на преференциите

В студиото на "Още от деня" депутатът от ВМРО и зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“ Искрен Веселинов заяви, че ВМРО иска да бъде наложено вето върху промените в Изборния кодекс, за да бъде запазено правото на българите да гласуват с преференции и да могат да пренареждат листите. Той допълни, че това е било тяхно условие и искат тези преференции да останат.

bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 27.02.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Депутатът от ВМРО е категоричен, че няма да се прави компромис с интересите на хората по отношение преференциите.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“: Не слагаме край на "Обединени патриоти", ние сме формацията, която най-много е дала за опазване на тази коалиция. Правили сме максималното, преглъщали сме, така да се каже, "приятелски огън", за да се запазим. Но идват европейски избори и времето се скъсява. Някои от нашите партньори заявиха, че започват подготовка за самостоятелно явяване. Правим четвърти опит за събиране на коалицията, оставяме вратата отворена за разговори.

Той допълни, че за ВМРО тези избори са изключително важни, защото ще откроят тенденции за развитие в ЕС. Веселинов заяви още, че всеки един патриот е добре дошъл да се присъедини към тях и коментира, че три месеца очакват да се проведе прозрачен разговор за избор на водач на листатата, но все още това не се случва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради влакова катастрофа в Египет: Транспортният министър подаде оставка
Заради влакова катастрофа в Египет: Транспортният министър подаде оставка
Корнелия Нинова в Още от деня: Няма да се върнем на този етап в парламента
Корнелия Нинова в "Още от деня": Няма да се върнем на този етап в парламента