В студиото на "Още от деня" депутатът от ВМРО и зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“ Искрен Веселинов заяви, че ВМРО иска да бъде наложено вето върху промените в Изборния кодекс, за да бъде запазено правото на българите да гласуват с преференции и да могат да пренареждат листите. Той допълни, че това е било тяхно условие и искат тези преференции да останат.

Депутатът от ВМРО е категоричен, че няма да се прави компромис с интересите на хората по отношение преференциите.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“: Не слагаме край на "Обединени патриоти", ние сме формацията, която най-много е дала за опазване на тази коалиция. Правили сме максималното, преглъщали сме, така да се каже, "приятелски огън", за да се запазим. Но идват европейски избори и времето се скъсява. Някои от нашите партньори заявиха, че започват подготовка за самостоятелно явяване. Правим четвърти опит за събиране на коалицията, оставяме вратата отворена за разговори.

Той допълни, че за ВМРО тези избори са изключително важни, защото ще откроят тенденции за развитие в ЕС. Веселинов заяви още, че всеки един патриот е добре дошъл да се присъедини към тях и коментира, че три месеца очакват да се проведе прозрачен разговор за избор на водач на листатата, но все още това не се случва.