Най-важното на днешния Коалиционен съвет не беше темата със субсидиите, а това че в средата на мандата е редно да се направи цялостен преглед на свършеното от управленската програма. Това коментира в студиото на "Още от деня" зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Когато управляващите са обещали определени мерки, те вече ги дължат на избирателите си, категоричен е Веселинов.

По въпроса за размера на партийните субсидии той обясни, че се е стигнало до едно погрешно тълкуване.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО: Реакцията на опозицията от БСП беше чисто популистка, като решиха да се върнат в парламента, за да поискат оставката на министър Горанов, защото е сбъркал. От там Борисов ги надцака с искането за 1 лев, а ДПС вдигнаха мизата с нула лева. Има едно общо мнение и това е, че парите за партиите са много. Ние от ВМРО имаме виждането, че всички партии, представени в парламента, трябва да имат един минимум. Това, което дължим на обществото е дебат, който не се случи.
Коалиционният съвет отложи решението за партийните субсидии

Коалиционният съвет отложи решението за партийните субсидии

Окончателният размер на държавната субсидия за политическите партии ще бъде определен след консултации в Народното събрание. Това решиха участниците в...

Относно ветото на президента Румен Радев върху Закона за Черноморското крайбрежие, Веселинов заяви, че има изготвена процедура, по която ще се определят местата за свободно къмпингуване.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО: 500 000 кг боклуци годишно произвеждат свободно къмпингуващите, разполагайки караваните си в абсолютно защитени територии. Имаме една група радикално зелени с откровени политически амбиции, които ползваха предложенията в Закона като знаме.

И още - законна ли е сделката за продажбата на ЧЕЗ, вижте целия разговор с Искрен Веселинов във видеото!

Президентът наложи вето върху Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

Президентът наложи вето върху Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

В мотивите си Румен Радев пише, че не се противопоставя на опита да бъдат въведени правила, но режимът за „диво къмпингуване" става значително по-рест...