НОВИНИ

Искрен Веселинов, ВМРО: Има желание за диалог за съставяне на правителство

Има добронамереност, има желание за диалог относно преговорите за съставяне на правителство между ГЕРБ и Обединените патриоти. Това заяви в студиото на "Още от деня" Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО, част от Обединените патриоти. По думите му, има един огромен обем от теми, които трябва да бъдат изговорени всички до една.

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 05.04.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Естествено има и няколко конфликтни точки с обратни мнения на двете формации, които трябва да бъдат решени, каза Веселинов и допълни, че по-специално това е политиката на доходите и по-специално политиката за повишаване на пенсиите, която за Обединените патриоти е основна.

Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО, част от Обединени патриоти: Знаете, че още в предишния парламент ние поставихме въпроса за достигане на минималната пенсия до нивото на прага на бедността, за индексация на тези пенсии, които не са осъвременявани от 2008 г. Тогава не срещнахме подкрепа и в момента смятаме, че сега трябва да се постави този въпрос с едно приемливо решение.

Веселинов каза още, че са готови на диалог, но не и на компромиси, "т.е. готови сме заедно да формулираме политика, насочена по тоя въпрос". Нейният хоризонт може да бъде в срока на мандата, може да бъде съобразен с финансовите условия, но за нас това е важно и то трябва да бъде елемент от управленската програма, уточни Искрен Веселинов.


Веселинов определи ходовете с ограничаването на вота в чужбина и последвалата отмяна на предложението като хаотични със силен популистки заряд.

Искрен Веселинов - заместник-председател на ВМРО, част от Обединени патриоти: Да, ние имаме проблем с една от нашите съседки, която се меси във вътрешните работи. Не е конституционно обаче, да лишаваме хората от глас първо, още по-малко конституционно е да ги лишаваме от гражданство. Има изричен текст в Конституцията по тоя въпрос. Тоест трябва да се търсят решения, които да са адекватни на Конституцията и адекватни на политическата ситуация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобяват 7 политически формации за непочистени предизборни плакати
Глобяват 7 политически формации за непочистени предизборни плакати
Миньорите от Оброчище прекратиха гладната стачка
Миньорите от Оброчище прекратиха гладната стачка