В студиото на „Още от деня“ депутатът от ВМРО и зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“ Искрен Веселинов заяви, че ВМРО няма да остане в управлението, ако не бъде приета някаква концепция за интеграция на ромите. По думите му, конкретната концепция на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов не е „свещен текст“ и може да претърпи промени.

Концепцията на Красимир Каракачанов за интеграцията на ромите е само предложение, като е изпратена до министри и премиера. Тя не е била обсъждана на коалиционен съвет нито с ГЕРБ, нито на „малката коалиция“, допълни Веселинов.

Институциите имат достатъчно правомощия, но не ги изпълняват. Има обаче дефицити на закони и политики, което трябва да се коригира и това е смисълът на концепцията, която стъпва на съществуваща нормативна база, изтъкна Веселинов, коментирайки нуждата от подобна концепция.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“, ВМРО: Освен права, трябва да има и задължения.


"Още от деня": Патриоти и роми в спор за новата концепция на Каракачанов

"Още от деня": Патриоти и роми в спор за новата концепция на Каракачанов

Оспорвани дебати и коментари предизвика концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов, представена под името Концепция за промени в политиката за и...

„Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в такова управление“ - така Искрен Веселинов коментира вероятността концепцията да не бъде приета. Със сигурност ВМРО ще излезе от управлението, ако не се приеме концепция за борба с маргинализирането и „гетоизацията“, уточни Веселинов, но допълни, че предложената концепция „не е свещен текст“ и той може да бъде редактиран след широка дискусия и след като министерствата върнат становищата.

По думите на Веселинов интеграцията на ромите включва признаване на закона, чувство за отговорност и социализация.

Красимир Каракачанов публикува концепцията си за интеграцията на ромите у нас

Красимир Каракачанов публикува концепцията си за интеграцията на ромите у нас

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов публикува във Фейсбук концепцията си за интеграцията на ромите в България. Предложенията п...

Обединените патриоти са единни около становището да се спазва изборният закон и да поиска нов състав на ЦИК, заяви Веселинов, но уточни, че на заседанието на групата са присъствали НФСБ и ВМРО без представители на „Атака“, изтъкна той.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“, ВМРО: Сигурен съм, че вотът ще бъде честен. Не споделям истеричната реакция на БСП как този ЦИК непременно ще промени вота или гласуването в комисиите. Това не са предпоставки за фалшифициране на вота.

Хибридни атаки са възможни - не само от Русия, но и от Турция, което е причина за резервациите на ВМРО спрямо електронното гласуване, изтъкна Веселинов.

От БСП отново призоваха за нов състав на ЦИК

От БСП отново призоваха за нов състав на ЦИК

Кметовете от левицата напускат Управителния съвет на Сдружението на общините. Причината, според тях е, че правителството разделя кметовете според пол...