НОВИНИ

Ислямска държава пое отговорност за стрелбата в Лас Вегас

Ислямска държава пое отговорност за стрелбата в Лас Вегас, при която загинаха над 50 души, а 400 бяха ранени, съобщи агенция Ройтерс, като се позова на информационната агенция на групировката „Амак“. Според агенцията стрелецът е приел исляма преди месеци. Двама представители на властите заявиха, че засега няма доказателства стрелецът да е свързан с международна групировка, съобщи Ройтерс.Снощи Ислямска държава пое отговорност и за нападението в Марсилия, при което две жени бяха убити с нож, а извършителят се самоуби.

ислямска държава пое отговорност стрелбата лас вегас
bnt avatar logo
от БНТ
17:07, 02.10.2017 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
По света
Нападението в Лас Вегас беше извършено от боец на Ислямска държава в отговор на призива да се атакуват държави, които участват в Коалицията.

В съобщението на информационната агенция на групировката „Амак“ под „коалиция“ се има предвид водената от САЩ коалиция, която се бори срещу групировката в Близкия изток, предава Ройтерс.

След като стрелецът се самоуби, малко преди полицията да влезе в хотелската стая, където се беше барикадирал, беше заловена и предполагаема негова съучастничка.

;

Министерството на външните работи на България заяви, че няма данни за пострадали българи при най-бруталната масова стрелба в историята на САЩ, но допълни, че е изпратило допитване до американските власти.

В района на нападението е била и българката Мария Костадинова, която е на студентска бригада в Съединените щати. Часове преди инцидента, тя и още българи пристигнали в Лас Вегас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мадрид: Референдум не се е състоял
Мадрид: Референдум не се е състоял
Сотир Цацаров: Отиващият си висш съдебен съвет не свърши малко
Сотир Цацаров: Отиващият си висш съдебен съвет не свърши малко