В Испания е задържан още един заподозрян за връзки с екстремистката клетка, извършила атентатите в Барселона и Камбрилс през август, при които бяха убити 16 души, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от Асошиейтед прес.

© снимка: БТА / АРХИВ

24-годишният заподозрян от марокански произход, постоянно пребиваващ в Испания, е купил материали за експлозиви със собственото си име и е осигурил автомобили за транспортирането им. Според министерството мъжът, чиято самоличност не се съобщава, е имал близки отношения с Абделбаки Ес Сати - имамът, когото разследващите смятат за ключовата фигура във вербуването на останалите членове на клетката и планирането на атаките.

Мъжът е арестуван в крайбрежния град Винарос, на 10 км южно от Алканар, където Ес Сати загина заедно с още един член на клетката при експлодирането на работилница за бомби. Шестима други атентатори бяха застреляни от полицията, а петима са арестувани досега във връзка с атентатите.Трима, включително последният задържан, остават в ареста, а двама са освободени, но остават обект на разследването.

Установиха самоличността на още един от атентаторите в Барселона

Установиха самоличността на още един от атентаторите в Барселона

Испанските власти идентифицираха втория загинал при експлозия в къща в испанския град Алканар, където терористите са готвили атентата в Барселона, пре...

Организаторът на атентата в Барселона проповядвал в джамия във Виена

Организаторът на атентата в Барселона проповядвал в джамия във Виена

Имам Абделбаки ал Сати, който е предполагаемият организатор на терористичния акт в Барселона, е водел проповеди сред мюсюлманските младежи в австрийск...

Отцепиха района около "Саграда фамилия" в Барселона

Отцепиха района около "Саграда фамилия" в Барселона

Испанската полиция отцепи района около "Саграда фамилия" в Барселона. Екип от сапьори е изпратен, за да провери ван, паркиран близо до базиликата.