НОВИНИ

Испанският премиер представи новото си правителство

Испанският премиер Мариана Рахой обяви днес състава на новото си правителство. Рахой представи списъка на крал Фелипе VI.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
23:04, 03.11.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
испанският премиер представи новото правителство

Втори човек в кабинета остава Сорая Санес де Сантамария, която отново е вицепремиер и министър към правителствената канцелария. Това значи, че тя ще отговаря за връзките с автономните правителства в момент, когато богатата Каталунска област смята да организира референдум за независимост, отбелязва Ройтерс.

В новия 13-членен кабинет на Рахой има пет жени.

В него важна роля ще играе министърът на икономиката Луис де Гиндос, който става и министър на промишлеността. Министър на финансите остава Кристобал Монторо, предаде Франс прес.

Министър на външните работи става Алфонсо Дастис Кеседо, министър на вътрешните - Хуан Игнасио Соидо Алварес, а на отбраната - Мария Долорес де Коспедал, която досега бе генерален секретар на Народната партия.

Министерството на правосъдието отново е поверено на Рафаел Катала Поло. Запазва поста си и Исабел Гарсия Техерина - министър на селското стопанство, риболова, хранителната промишленост и околната среда.

Министър на образованието, културата и спорта ще бъде Иниго Мендес де Виго, който ще изпълнява и функциите на говорител на кабинета.
Утре членовете на новото правителство ще положат клетва пред краля.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрешен семеен спор за наследствен имот с помощта на медиатори
Разрешен семеен спор за наследствен имот с помощта на медиатори
Италия​ отрече обвиненията на Амнести интернешънъл за изтезания на мигранти​
Италия​ отрече обвиненията на Амнести интернешънъл за изтезания на мигранти​