Испанският Сенат ще проведе на 27 октомври заседание, на което трябва да одобри мерките, които централното правителство предложи за регулиране на ситуацията в Каталуния. Това съобщава испанският в. „Мундо“. По информация на изданието заседанието на горната палата на парламента ще започне в 10 ч. местно време. Мерките на правителството трябва да бъдат приети с мнозинство.

© БТА / Архив

По-рано медии съобщиха, че Сенатът е получил предложенията на правителството.

Управляващата Народна партия на премиера Мариано Рахой има мнозинство и вече си гарантира подкрепата и на опозиционната Социалистическа партия, което означава, че предложенията по всяка вероятност ще бъдат приети без проблем.

По-рано днес Рахой обяви след кризисна среща на Министерския съвет, че ще разпусне каталунското правителство и ще свика предсрочни регионални избори в рамките на шест месеца. Очаква се днес към 21 ч. местно време каталунският лидер Карлес Пучдемон да проведе пресконференция.

Испанското правителство започна процедура по отнемане автономията на Каталуния

Испанското правителство започна процедура по отнемане автономията на Каталуния

Испанското правителство започна процеса на суспендиране на автономията на Каталуния, заяви премиерът Мариано Рахой след правителствено заседание, съоб...