НОВИНИ

Продължава историческото посещение на папа Франциск в ОАЕ

На Арабския полуостров се пише история - първата визита на Папа Франциск в Обединените арабски емирства продължава. Днес той се срещна с политическия и религиозния елит на страната. Главата на Римокатолическата църква участва и в Глобалната междурелигиозна среща "Човешкото братство" в Абу Даби.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
18:33, 04.02.2019
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Папа Франциск и придружаващата го делегация бяха посрещнати възможно най-тържествено на входа на президентския дворец в Абу Даби.

Освен топовни салюти в небето самолети изрисуваха красиви фигури в цветовете на Ватикана - жълто и бяло.

За посещението си на Арабския полуостров Папа Франциск избра специално лого - гълъб с маслинова клонка. Цветовете на знамето на Обединените арабски емирства, вмъкнати в тялото на птицата, символизират, че Франциск посещава региона като вестител на мира.

;

Освен с коронования принц на Обединените арабски емирства, понтифът се срещна и с висши духовници в Голямата Джамия в Абу Даби. А по-късно говори на междурелигиозната среща "Човешкото братство".

Марко Импалацио: Срещата на стотици религиозни лидери в Обединените арабски емирства е много важна, защото за първи път религиозният елит ще говори за мир и диалог, при това в присъствието на Папа Франциск.

Историческото посещение на Папа Франицск се тълкува като опит на властта в Обединените арабски емирства да покаже, че държи на религиозната толерантност. Според Ватикана визитата ще напише "нова страница в отношенията между религиите". Утре папата ще отслужи литургия на един от стадионите в града, на която се очаква да присъстват около 130 000 вярващи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Записът Ало, Банов съм вече е в прокуратурата, ще стигне и до ОЛАФ
Записът "Ало, Банов съм" вече е в прокуратурата, ще стигне и до ОЛАФ
Проф. Овчаров: Ако Ларгото не беше завършено в срок, се губеха 15 млн. лв
Проф. Овчаров: Ако Ларгото не беше завършено в срок, се губеха 15 млн. лв