13-годишната Драгостина от Казанлък е едно от децата на "Българската Коледа". Тя страда от детска церебрална парализа и се нуждае от постоянна рехабилитация. Кампанията помага на момичето от няколко години, а след ежедневните процедури Драгостина има подобрение.

За 13 години Драгостина претърпява седем операции, но въпреки това не може да пази равновесие и да ходи сама.

Светлана Динева - майка на Драгостина: "Много е трудно да имаш, нали детето ти да е това състояние, на никого не го пожелавам, единствено майките с тази съдба знаят какво е".

Детето ходи на рехабилитация 3 пъти седмично със средства, осигурени от "Българската Коледа".

Светлана Динева: "Българската Коледа" вече 6 години ни подпомага за рехабилитация, благодарна съм както на тази кампания, на всички хора, които я организират вече толкова години които дават, пускат своите СМС-и и дават своя един лев и са съпричастни към нашите деца."

Благодарение на процедурите Драгостина вече движи ръцете си и прави по няколко крачки - нещо, което е било невъзможно преди няколко години.

Маргарита Ташева - рехабилитатор: "При нея специално, така добре се повлиява, тя е много старателна, мога да кажа добре са нещата, но пак казвам, че трябва да бъдат грижите почти ежедневни, почти целогодишно".

На самотната майка не й достигат средства, за да продължи редовната рехабилитация на детето й. Тя вярва, че нейния зов за помощ ще стигне чрез "Българската Коледа" до повече хора с добри сърца.

Вижте повече за кампанията Българската Коледа