НОВИНИ

Историята на първия участник в "Стани богат"

В Деня на здравния работник ще ви разкажем за решимостта на един бъдещ лекар да остане у нас. Станимир Тепавски е третокурсник в Медицинския университет в София, а от скоро и знаменитост сред колегите си, защото беше първият участник в предаването "Стани богат" в ефира на БНТ. Ето какво означава според него да станеш богат.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:45, 07.04.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Бабите плакаха по телефона, трябваше да ги успокоявам! Супер доволни са всички, разбира се, и аз съм доволен все пак.

10 верни отговора и един грешен са равни на 2 500 лева в "Стани богат". В Медицинския университет нямаш право на грешен отговор. Лично правило на Станимир е, че вечерта преди изпита - както и вечерта преди "Стани богат" - не се чете, но през останалото време - да.

Станимир Тепавски: Първото нещо, което исках да направя, е да си купя един учебник, който ми трябва много спешно. С парите мисля да отида на някаква екскурзия при приятели в чужбина, а другата част от парите ще си я запазя за момента, когато реша какъв повод ще ми се отдаде за по-разумно харчене.

По-скоро изключение сред колегите си в Медицинския, Станимир мисли за чужбина като за екскурзия, а не като за бъдещо работно място. Смята, че вместо да се питаме как да станем богати, трябва да си отговорим какво означава това.

Станимир Тепавски: Наистина всеки ден съм все повече сигурен, че в България ще остана и тука ще си прекарам целия живот.

БНТ: Но много от твоите връстници и тези, завършили вече, смятат, че човек не може да стане богат, достатъчно богат, в България с медицина?

Станимир Тепавски: Богат в какъв смисъл? Ако говорим за средства, това вече наистина зависи и от личната амбиция, но богат всеки човек може да бъде по негов определен начин. Все пак всеки сам чувства вътрешно какво значи да си богат. Аз не мога да кажа, че съм богат в този тривиалния смисъл на думата, но пък в други неща мога да кажа даже, че съм пребогат.

Това е и най-добрият жокер, който Станимир може да даде - как се става "пребогат". Става се с добра инвестиция. Затова от години той влага времето и знанията си като доброволец към Младежкия червен кръст.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стартира конкурсът За доброто възраст няма​ в памет на Петя Петрова
Стартира конкурсът "За доброто възраст няма​" в памет на Петя Петрова
Охрана и нощен транспорт в нощта на Възкресение
Охрана и нощен транспорт в нощта на Възкресение