НОВИНИ

Историята на стрелеца от училището във френския град Грас

Стрелецът от училището във френския град Грас е бил обсебен от оръжията и вероятно е подтикнат към насилието от масови убийства в Съединените щати. Ученикът е бил на 16, а не на 17 години, както беше съобщено вчера. Той беше арестуван, след като рани трима в гимназия в южния френски град.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
17:41, 17.03.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Тежко въоръжен и решен да отмъсти. 16-годишният младеж влиза в училището, в първата класна видимо не открива тези, които търси и продължава. Целта му са били конкретни младежи. Учениците обаче забелязват, че носи оръжие. Героят, предотвратил истинско кръвопролитие, е директорът на училището. Той спира нападателя в момента, в който излиза от първата стая. Младежът обаче успява да стреля.

Фабиен Атзори, прокурор на Грас: Директорът решава да се намеси, като проявява изключителна смелост, трябва да подчертаем това, но нападателят успява да простреля друг ученик.

Директорът е ранен в рамото. Още двама са простреляни. Няколко ученици са пострадали при бягството от училището. Има и деца в шок.

Кати, служител в училището: Аз помагам на децата в неравностойно положение. Бяхме в час, когато чухме изстрелите. Блокирахме вратата на кабинета и изчакахме полицаите, които дойдоха след 45 минути.

Причината за проявата на насилие вероятно са лоши отношения със съученици. Знаци за зловещия план на ученика е имало, но изглежда, никой не им е обърнал внимание. Той е гледал в интернет видеоматериали с масови стрелби в Съединените щати, а преди месец публикува снимки на двамата убийци от гимназията Колумбайн, където през 1999 година са застреляни 12 ученици и един учител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ако професор Кели беше работеща майка
Ако професор Кели беше работеща майка
Стартира 12-ото издание на София филм фест в Пловдив
Стартира 12-ото издание на "София филм фест" в Пловдив