НОВИНИ

Италиански фестивал на прическата в Пловдив

18 младежи от социални домове в страната започват безплатно обучение по фризьорство. Инициативата стартира днес в Пловдив, с откриването на 27-ия италиански фестивал на прическата и красотата. Благотворителната кауза е част от кампанията на президента Румен Радев „Подкрепи една мечта“.

bnt avatar logo
от БНТ
20:44, 23.03.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Завършилите обучението ще получат свидетелство за професионална квалификация и ще им бъде осигурена практика във фризьорски салони.

Мария Костилакова, мениджър в козметична компания: Фризьорската професия е една от малкото, която не изморява. Когато сме красиви, ние сме щастливи. Ние работим в най-хубавия сектор.
Божана, участник в кампанията: Има неща, които мога да науча, които могат да ме интересуват занапред. От малка ме влече, харесва ми, справям се и така.
;

Съпругата на президента Десислава Радева се срещна с младежи от социалните домове. По думите ѝ кампанията „Подкрепи една мечта“ ще продължи да помага на още деца.

Десислава Радева, съпруга на президента на Република България: Ние от миналата година я започнахме така, за да може да еволюира във времето. Няма смисъл да организираме само един абитуриентски бал, нали. По-добре да ги научим да ловят риба, отколкото да им даваме рибата на децата.

Дефилета и конкурси за най-добри прически са част от италианския фестивал в Пловдив, който ще продължи до неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ удължава с 14 дни срока за подаване на оферти за ремонт на 9 локомотива
БДЖ удължава с 14 дни срока за подаване на оферти за ремонт на 9 локомотива
Превозвачи заплашват с протести заради новите транспортни регулации
Превозвачи заплашват с протести заради новите транспортни регулации