Изложба на италианския художник Антим Бертолино представя Етнографския музей в Пловдив. С помощта на длето Бертолино създава творбите си от дърво. Авторът излага в родната Италия и в Швейцария. Вдъхновен е от страната ни и впечатлен от нейната красота.

Под мотото „От материя в енергия” италианският творец събира 9 картини, родени от въздействието на природата върху човека.

Антим Бертолино, художник: За да се зареждам ходя в гората, прегръщам дърветата. Така по този начин се зареждам с енергия от природата.

Посланието на Бертолино е хората днес да се вгледат в истинските неща. Според него ценностите не могат да се открият в социалните мрежи, където общуването е изкуствено, а хората се загубват в думите.

Антим Бертолино, художник: Живеем в свят, в който всичко много бързо се развива, хората не се заглеждат в нещата, гледат - но не виждат.

Авторът играе с цветовете, за да изрази своите мисли и чувства върху дървото.

Антим Бертолино, художник: За една такава мъничка картина правя 960 черти.

Бертолини се страхува, че съвременното изкуство в Италия се губи в стремежа си да провокира, докато в България се усеща положителната творческа енергия. Изложбата продължава в Пловдив до 15 юли.