НОВИНИ

Италиански пожарникар арестуван по обвинение в умишлени палежи

Италианската полиция обяви, че е арестувала доброволец-пожарникар в Сицилия, който е запалвал пожари и е съобщавал за несъществуващи такива, за да получи възнаграждение за това, предава Ройтерс.

италиански пожарникар арестуван обвинение умишлени палежи
bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 07.08.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Полицията в Сициля обяви, че води разследване срещу 15 души в югоизточния град Рагуса в подозрение, че са съобщавали за несъществуващи пожари, срещу което са получавали възнаграждение от 10 евро на час, което се полага на доброволците, които участват в гасенето, предава Ройтерс.

;

Разследваната група предизвикала съмнения, защото „отговорила“ на 120 пожара, а в сравнение други групи доброволци отговарят средно по на 40. Само водачът на групата е задържан, защото полицията го е сметнала за достатъчно опасен, тъй като е продължавал да предизвиква пожари, след като останалите са спрели да го правят.

Неназованият водач на групата предизвиквал пожари или се обаждал за несъществуващи такива, а след това се връщал в пожарната станция и изчаквал да го повикат, за да се справи.

В свое изявления сицилианската полиция заяви, че водачът на групата дори обмислял да взриви бомба и да получи пари за поправката на автомобилите за пожарна безопасност. Властите добавиха, че притежават записи на разговорите на задържания.

Конспираторите използвали собствените си телефони или телефоните на близки, за да правят фалшивите обаждания.

;

Италия претърпява серия от пожари заради високите температури и необичайната жега. Централните области Умбрия и Лацио са в най-тежко положение, а в областта на Рим една жена загина при горски пожар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Традиционно бягане на кравите в испанското градче Аргуедас (СНИМКИ)
Традиционно бягане на кравите в испанското градче Аргуедас (СНИМКИ)
Лунно затъмнение
Лунно затъмнение