НОВИНИ

Италианският вицепремиер се обяви против санкциите срещу Русия

Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини, който е и ръководител на крайнодясната партия "Лига", осъди днес в Москва "лудостта" на западните санкции срещу Русия и разкритикува остро Европейския съюз, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
21:22, 17.10.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
италианският вицепремиер обяви против санкциите русия

"Идвам, защото съм убеден, че санкциите са икономическа, социална и културна лудост", обяви Салвини на руско-италианска бизнес среща.

Казаното от Салвини предизвика аплодисменти в конферентната зала, пълна с руски и италиански предприемачи, някои от които взеха думата, за да умоляват министъра да подпомогне слагането на край на санкциите.

"Не е нормално да съм тук с вас в сряда следобед. Нормалното е вие да сте в предприятията си, а аз да съм с руския си колега, за да говорим за борбата с тероризма, киберсигурността и т. н.", заяви Салвини, който беше приет само от руския заместник-външен министър Александър Грушко, но не и от други длъжностни лица.

"Ние сме в процес на финансиране, в опит да убедим Турция да влезе в Европа, държава, която окупира военно европейска страна от 44 години, докато "санкционираме Русия" за анексирането на Крим през 2014 г., подчерта Салвини и коментира, че "това е лудост".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мишел Барние: Нуждаем се от много повече време за споразумение за Брекзит
Мишел Барние: Нуждаем се от много повече време за споразумение за Брекзит
Гръцкият външен министър подаде изненадваща оставка
Гръцкият външен министър подаде изненадваща оставка