НОВИНИ

Италианското правителство е решено да преразгледа санкциите срещу Русия

Вицепремиерът и министър на икономическото развитие, труда и социалната политика на Италия Луиджи ди Майо потвърди, че правителството възнамерява да преразгледа режима на санкции срещу Руската федерация. Това съобщи в неделя италианската държавна агенция ANSA.

bnt avatar logo
от „Фокус“
16:33, 10.02.2019
Чете се за: 00:22 мин.
По света
италианското правителство решено преразгледа санкциите русия

"Ние се борим и ще се борим срещу известните санкции срещу Русия, но не защото обичаме руснаците или американците, а защото поддържаме интересите на италианците. Ако има компании, които страдат от огромни загуби поради антируските санкции, естествено е да се преразгледат инструментите. но не и принципът", заявява Луиджи ди Майо.

Въпросът за премахването на анти-руските санкции, наложени през 2014 г. след украинските събития и анексирането на Крим от Русия, многократно подновяван от ЕС, е в програмата на коалиционното правителство на партията “Лига“ и движението „Пет Звезди“, което Ди Майо представлява. За момента Рим е избрал формулировката, че „е необходимо време, за да се убедят партньорите в нецелесъобразността на санкциите като инструмент на натиск“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция на Икономическа полиция се проведе в Пловдив
Акция на Икономическа полиция се проведе в Пловдив
Отваря ли врати дипломата от чужд университет?
Отваря ли врати дипломата от чужд университет?